Най-четени
1. zahariada
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. kvg55
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
2. varg1
3. radostinalassa
4. mt46
5. leonleonovpom2
6. wonder
7. planinitenabulgaria
8. kvg55
9. zaw12929
10. hadjito
11. sparotok
12. bosia
13. getmans1
14. rosiela
Най-популярни
1. shtaparov
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
2. katan
3. wonder
4. leonleonovpom2
5. mt46
6. bojil
7. vidima
8. dobrota
9. ambroziia
10. donkatoneva
Най-активни
1. sarang
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
2. vesonai
3. radostinalassa
4. lamb
5. hadjito
6. samvoin
7. manoelia
8. mimogarcia
9. bateico
10. iw69
Постинг
16.05.2017 09:59 -
ПИЕНЕТО НА КАФЕ - ЗАЩИТАВА ВАШЕТО ДНК!
Автор: milena6
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 5902 Коментари: 8 Гласове:
Последна промяна: 16.05.2017 10:03
Прочетен: 5902 Коментари: 8 Гласове:
23
Последна промяна: 16.05.2017 10:03
ПИЕНЕТО НА КАФЕ - ЗАЩИТАВА ВАШЕТО ДНК!
Става въпрос не само за страхотния аромат и вкус на кафето - кафето допринася за здравето на сърцето, защитава от диабет - тип 2, паркинсон и рак на кожата. Към този нарастващ списък е добавен факта, че редовното пиене на кафе, оказва влияние върху ДНК. При проучване се доказва, че пиенето на кафе редуцира окислителното увреждане на ДНК. Химикалите в кафето повишават нивата на антиоксидантни ензими и изчистват вредните молекули. Това са клетки, които могат да разрушат състава на ДНК.
Ето защо консумацията на кафе намалява окислителното увреждане на белите кръвни клетки, които ни предпазват от болести и инфекции. При ново изследване са включени 84 здрави мъже. На половината от тях са дадени 750 мл печени зърна кафе. Едната половина от кафето е варена четири седмици, другата е разтворена с вода. Всички участници са помолени да запазят хранителните си навици и да не приемат други продукти, съдържащи кофеин.
Вземат се кръвни проби два часа след приемането на кафе. В началото на изследването и двете групи показват сходни резултати. По време на интервенцията има 27% разлика в разултатите. Този процент е много важен при изследването на човешкия организъм.
Естествено това не означава, че само пиенето на кафе ще ни държи здрави. Но определено показва още едно от добрите качества на кафето.
Източник: interesnite
Става въпрос не само за страхотния аромат и вкус на кафето - кафето допринася за здравето на сърцето, защитава от диабет - тип 2, паркинсон и рак на кожата. Към този нарастващ списък е добавен факта, че редовното пиене на кафе, оказва влияние върху ДНК. При проучване се доказва, че пиенето на кафе редуцира окислителното увреждане на ДНК. Химикалите в кафето повишават нивата на антиоксидантни ензими и изчистват вредните молекули. Това са клетки, които могат да разрушат състава на ДНК.
Ето защо консумацията на кафе намалява окислителното увреждане на белите кръвни клетки, които ни предпазват от болести и инфекции. При ново изследване са включени 84 здрави мъже. На половината от тях са дадени 750 мл печени зърна кафе. Едната половина от кафето е варена четири седмици, другата е разтворена с вода. Всички участници са помолени да запазят хранителните си навици и да не приемат други продукти, съдържащи кофеин.
Вземат се кръвни проби два часа след приемането на кафе. В началото на изследването и двете групи показват сходни резултати. По време на интервенцията има 27% разлика в разултатите. Този процент е много важен при изследването на човешкия организъм.
Естествено това не означава, че само пиенето на кафе ще ни държи здрави. Но определено показва още едно от добрите качества на кафето.
Източник: interesnite
Вълнообразно
Следващ постинг
Предишен постинг
Добро утро, Милена. Да ти е сладко кафето!
цитирайbarin написа:
Добро утро, Милена. Да ти е сладко кафето!
Добро утро, barin.
Благодаря. Кафето винаги ми е сладко.
Дано и при теб да е така.
Хубав и ползотворен ден!
Чух по телевизията, че една от най-фалшифицираните стоки било кафето. Така че, не се знае, какво пием под името кафе. Важното е да не слагат отровни субстанции. Едно време баба пиеше печена, двойно смляна ръж или леблебия.
цитирайkvg55 написа:
Чух по телевизията, че една от най-фалшифицираните стоки било кафето. Така че, не се знае, какво пием под името кафе. Важното е да не слагат отровни субстанции. Едно време баба пиеше печена, двойно смляна ръж или леблебия.
Моята баба също пиеше ръж и леблебия, но добавяше и мак. Идваха нейни приятелки на гости и много харесваха кафето й... То миришеше хубаво, беше с много гъст, светъл каймак...
Баба не ме научи да пия от нейното кафе. Тогава бях малка.
Пия кафе и кафето за мен е на особена почит.
Може да се каже, че съм едно от живите доказателства, че кафето не е отровно, или не чак толкова отровно, т.е. при една що-годе нормална имунна система кафето не може да бъде вредно.
Ха-ха-ха, а не е ли възможно това, което слагат в кафето да не са фалшификати, а така наречените „подобрители", които отхлабват качествата и себестойността на продукта?
Благодаря за предизвикателството.
Хубав ден!
Дали у нас има лаборатория, където да се изследва състава на един пакет кафе?
цитирай[quote=kvg55]Дали у нас има лаборатория, където да се изследва състава на един пакет кафе?[/quote
Би трябвало това да е възможно във всяка лаборатория.
цитирайБи трябвало това да е възможно във всяка лаборатория.
Ако беше вредно, трябваше да съм умрял отдавна. Но има мярка и тя е индивидуална. като студент изведнъж получих безсъние. Попитах приятел следващ медицина що така, и първите му думи бяха "да не си увеличил кафето". Как не се бях сетил. Да ,токущо бях минал от едно на две кафета дневно! А една сутрин пих две кафета и в трамвая видях, че ръката ми трепери. Та те така. Сега уж имам сърдечни проблеми, ат 12 години не пуша, пия симлолично, но сутрешното кафе ми действа добре. Помня, като войник изкачвахме Мусала и видях как един горд дядо, сърдечно болен, го водят двама внуци нагоре, по предписание на лекаря. И му носеха термус кафе! Но тогава внасяхме от Бразилия такова кафе, че като го вариш, цялата мохоло меришеше на ...Бразилия.!!!
цитирайkrumbelosvet написа:
Ако беше вредно, трябваше да съм умрял отдавна. Но има мярка и тя е индивидуална. като студент изведнъж получих безсъние. Попитах приятел следващ медицина що така, и първите му думи бяха "да не си увеличил кафето". Как не се бях сетил. Да ,токущо бях минал от едно на две кафета дневно! А една сутрин пих две кафета и в трамвая видях, че ръката ми трепери. Та те така. Сега уж имам сърдечни проблеми, ат 12 години не пуша, пия симлолично, но сутрешното кафе ми действа добре. Помня, като войник изкачвахме Мусала и видях как един горд дядо, сърдечно болен, го водят двама внуци нагоре, по предписание на лекаря. И му носеха термус кафе! Но тогава внасяхме от Бразилия такова кафе, че като го вариш, цялата мохоло меришеше на ...Бразилия.!!!
Точно така: „Трябва да има мярка!"
Мярка за всяка напитка.
Мярка за всяка храна.
Мярка за всеки детайл в отношенията между хората.
Хубав ден, Крумбелосвет!
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.