Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.08.2018 22:32 - Обогатяване
Автор: fromme Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1977 Коментари: 3 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Обичате ли часта от вас която денонощно Ви снъбдява с нужната информация ? 
Нека поясня: Излизате на вън срещате познато лице и  Мозъкът ви Ви изпраща моментално информация за човека. 
Абсолютно същото е и в други свери. 

/Ако сте редовен читател на блоговете ми Благодаря Ви. Ако не сте то с този ще ви спечеля. /

Лятото е сезона в който по някакъв начин все разпускаме. Аз съм ученичка все още и за мен лятото е блажен мързел. Не ходя на море или планина. /Не от бедност! Просто ходих през учебната, но имайки предвид дъждовете може би не е различно дали ще е пролетта или сега. Именно това доведе до днескашния ми постинг.

Мързел=отпочиване

Звучи хубаво, но когато на вън вали и това стане всеки ден ? Дори събитие което чаках беше отложено заради валежите. Това води само до една мисъл: Трябва нещо да свърша. 

Като малка се чудих защо майката на баща ми все като дойде се оплаква, че няма какво да прави. РАЗБРАХ ЗАЩО. При човека денонощното седене на едно място не е полезно. ИЗОБЩО.

Реших да направя промяна лятото. Може да е почивен сезон, но за мен единствената радост е че не трябва да ставам в 6:00 Започнах с една идея. Да науча нещо ново.
Това което правя в училище, но без оценки. Без тази система която ни разделя. Сама щях да следя знанията си и да преценявам колко газ да давам.

Избрах новото предизвикателство. Да науча чужд език. Вече знам английски, руски горе-долу и донякъде турски научих /съседи, приятели,сериали все се научава някоя друга дума/
Започна избора кой да науча. Може би немски ? Френския също щеше да е предизвикателство. Съседска държава като Румъния би ми дала чудесни знания. 
В крайна сметка реших испански. Той отваря врати към доста латино държави което би означавало,че все някой ден ще ми послужи.

Добрата новина е че когато започните нещо ново при това което не е типично спрямо сезона Лято то и другите около вас се ангажират. Майка ми е заета с много задачи, но когато чу и тя реши.

В момента все още сме в изучаването на езика. Заминаха 20лв на книжарницата, но ще бъдат оправдани.

Предизвиквам и Вас, които нямате работа и дори, които имате да предизвикате възможностите си. Излезте извън зоната си и отделете време за научаване на нещо което ще ви е интересно. Не вярвайте да думите "Не мога" те лъжат. Малки и големи Ние имаме голям капацитет в мозъка. Насърчавам всеки да го използва. Ще почувствате невероятно усещане, когато разберете, че мозъка Ви е готов да надгражда знания. Той чака Вас. 

Използвайте една от многото възможности на Мозъка като лятно предизвикателство. Все пак да научите нещо ново не може да е по необичайно от дъждовете през лятото. :D

 



Гласувай:
1



Предишен постинг

1. ambassador - Здравей, Магдалена
05.08.2018 16:45
Блог пространството е едно чудесно място за споделяне, допитване, изява, дори в много държави, където цялата тема е по-разпространена - за бизнес. И ако, да речем, навън първото впечатление идва от това как изглеждаш, тук то идва от това как пишеш. А ти пишеш със страшно много грешки, като не говоря за стилистика, а чисто за правопис и пунктуация. Това е визитна картичка и то не само тук, а навсякъде. Затова с най-приятелски чувства бих искал да те посъветвам да отвориш учебниците по български език, все пак ти е роден. А пък испанският никъде няма да избяга.
цитирай
2. barin - Здравей, fromme. За първи път се ...
06.08.2018 22:11
Здравей, fromme. За първи път се зачитам по-задълбочено в това, което пишеш. Има смисъл всичко. Всеки ден трябва да се обогатяваме с нещо и да напредваме. Блогът е чудесно място за допитване и научаване на нови неща.
Поздрави!
цитирай
3. fromme - ambassador Радвам се че си чел блога ...
24.08.2018 14:06
ambassador Радвам се че си чел блога ми. За протокола имам дислексия и едва ли е възможно да не допускам правописни грешки. Пък и да допускам здраве му да е. Важното е че си говоря езика. Ще те помоля най-учтиво следващия път да си кажеш мнението по написаното, а не начина на написване.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: fromme
Категория: Забавление
Прочетен: 11090
Постинги: 6
Коментари: 5
Гласове: 28
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031